Run2Kill, 100 mijl 4000 hoogtemeters, 25/02 – 27/02/2011

Run2Kill

Vrijdag 25/02/2011 19:00 uur Neuhof, een dorpje onder de rook van Hildesheim(D), 20 mannen en 2 vrouwen op de 100mijl. Twee ronden van 50 mijl. Per ronde 2000 hoogtemeters. Temperatuur onder het vriespunt. Het parcours is voor de nacht gemarkeerd met kleine reflectortjes. Overdag gaat de oriŽntatie via de kaart of met GPS. Vanuit Neuhof gaat het naar Sibbesse. Naast Neuhof is er in Sibbesse een verzorgingspost. Ongeveer 25 kilometer door het Hildesheimer Wald. De ondergrond is bevroren. Voordeel: je krijgt geen natte voeten. Nadeel: elke onevenheid voel je. De anders zo heerlijk verende bosgrond is als beton met veel onaangename ribbels. Af en toen gaan we even langs de bosrand maar dan ook snel weer het bos in. Vanuit Sibbesse maken we een ronde van 25 kilometer door "die Sieben Bergen". 25 kilometer dalen en klimmen door het donker bos. Een gebied waar ook de gebroeders Grimm regelmatig rondliepen en waar het sprookje van Sneeuwwitje is ontstaan.

Run2Kill, De bossen en de bergen van sneeuwwitje

Terug in Sibbesse gaat het weer naar Neuhof. Ongeveer 30 kilometer. Een paar kilometer open veld maar dan gaat het al weer door het Hildesheimer Wald. Via Hammberg, Tosmarberg en Ziegenberg gaat het naar Diekholzen. Op dit stuk begint het echt koud te worden. Een stevige gure wind komt vanuit het dal de bergkam op. Een gevoelstemperatuur van zeer koud. Een van de deelnemers raakt hier zo verkleumd dat hij na 50 mijl de wedstrijd staakt. Na 13 uur kom ik weer aan in Neuhof. Van de 13 uur heb ik er 12 uur gelopen in het donker. Na een kort rust ga ik de tweede ronde in. Echter de snelheid is er uit. Het geconcentreerd lopen in het donker in combinatie met de kwaliteit van paden en hoogtemeters heeft duidelijk de nodige energie gekost. Hier en daar draaf ik nog een heuvel af maar het is hoofdzakelijk flink doorstappen. Ik zie nu ook pas goed waar we de afgelopen nacht zijn langsgelopen. Nu zien je pas hoe de paden er bij liggen. Diepe bevroren tractorsporen en veel heel veel taken en dergelijke op de paden. Allemaal het gevolg van de grootschalige houthak werkzaamheden van de afgelopen winter. Een wonder dat er niemand onderuit is gegaan. Via het Hildesheimer Wald weer naar Sibbesse. Hier weer een ronde door bos en bergen van Sneeuwwitje en dan de laatste 30 kilometer weer naar Neuhof. Na 12 uur in het daglicht lopen begint het weer te schemeren. De laatste kilometers gaan weer in het donker. Iets na 02:00 kom ik aan bij de finish in Neuhof. Na 31:01 eindelijk de 100mijl en 4000 hoogtemeter volbracht. Ik had er wel een paar uurtjes korter over willen doen maar dat zat er dit weekend niet is. Het was vermoeiend maar ook prachtig. Vooral dat eenzaam draven door nacht en natuur met hier en daar een ontmoetingen met een roedels herten of een wilde kat. Ik verheug me nu al weer op de volgende.

Run2Kill, De medaille, schouderblad van een wild zwijn Run2Kill, Waar zit dat schouderblad Run2Kill, handdoek, met naam en finischtijd