Wat is de tibialis anterior?

De tibialis anterior is een lange spier gelegen aan de voorzijde van het onderbeen. De pees kan eenvoudig gevoeld worden aan de voorzijde van de enkel. Deze spier zorgt er voor dat de voet niet op de grond "slaat" bij het stappen. Ze zorgt er voor dat de voorvoet en de tenen zachtjes de grond raken.Ontsteking komt meestal voor ofwel door te vlug, te veel te wandelen, te veel op zeer harde ondergronden te stappen, door te zware schoenen of door te veel en te lang bergaf te stappen. De grootste oorzaak ligt in het feit dat men ongetraind met veel te zware schoenen een te lange tocht maakt.

Welke zijn de symptomen bij een ontsteking van de tibialis anterior spier?

Wat te doen bij een ontsteking van de tibialis anterior?

Hier geldt hetzelfde als voor de andere ontstekingen: ga eerst naar een arts! Er zal relatieve rust of volledige rust afhankelijk van de ernst en de duur van het letsel voorgeschreven worden. IJs- fricties zijn pijnstillend en ontstekingsremmend. Ontstekingsremmers, medi- catie, worden dikwijls aangeraden.

Alweer is het van primordiaal belang dat de oorzaak achter- haald wordt. Eens de oorzaak correct aangepakt wordt, zal de kans op hervallen beduidend verminderen. Dikwijls is dus een geleidelijke opbouw van ener zijds het stapritme, de stapafstand en correct schoeisel reeds voldoende om deze vervelende ontsteking niet meer te doen weerkeren.

Oefeningen: